Gratis Tip

Regelmatig vindt u hier een gratis tip om onze diensten gratis uit te proberen en te controleren!

Tip (7 juli): Dow Jones Index

Al een paar dagen heb ik gewaarschuwd voor een correctie van een paar punten op de AEX. En dat is vandaag uitgekomen. Ook de Amerikaanse aandelenindices dalen vandaag. Maar, het is van belang om het "grotere plaatje" in de gaten te houden. De correctie van vandaag vindt plaats in een opgaande trend. Het kan nu eenmaal niet in een rechte lijn omhoog gaan.

De economische data van de afgelopen tijd is prima. Zoals de werkgelegenheidscijfers. Er werden in de afgelopen maand 288.000 banen gecreëerd en het werkloosheidspercentage daalde van 6,3% naar 6,1%. Door de goede economische cijfers zou de rente wel iets verhoogd kunnen worden. Maar zelfs als de Federal Reserve naar 1% verhoogd wordt dan is dit historisch gezien nog altijd erg laag. Dit mag nog altijd als stimulerend voor de economie worden beschouwd. Dit hoeft dus geen roet in het eten te gooien voor aandelenbeleggers.

Met deze gedachte heb ik een put op de spider (tracker van de Dow Jones) geschreven. Mijn stoploss ligt 16.675. Dit ligt net onder de bodem die op 12 juni werd gevormd. Dit niveau is extra van belang omdat correctie van 11 en 12 juni de grootste is van de afgelopen anderhalve maand.

Mijn positie:

- P SPDR Dow Jones industrial Trust AUG 167 voor $ 1,30. Margin $ 3850

Dow Jones Index 

Tip (20 juni): New York Mortgage Trust

De rente op spaarrekeningen en obligaties is zo belachelijk laag dat sommige beursexpert steeds herhalen dat u wel in aandelen moet beleggen. Dat de rente erg laag is, is een feit. Misschien is er een alternatief voor een spaarrekening, zeker als u uw geld wat langer kunt missen. Mijn uitgangspunt in dit artikel is iemand die z´n geld geld voor lange tijd, laten we zeggen meer dan 5 jaar niet nodig heeft. "Vroeger" zou mijn beleggingsstrategie vrij eenvoudig geweest kunnen zijn. Beleg in Koninklijke Olie, het fonds van weduwen en wezen. Het bedrijf dat het dividend nog nooit heeft verlaagd. Het dividendbeleid van Shell is minder aantrekkelijk geworden sinds dit bedrijf het dividend in dollars vast ging stellen. Het zou kunnen zijn dat beleggers slachtoffer worden van een ongunstige wisselkoers.

Dividend aristocraten

De rode draad is een stijgend dividend. De term voor bedrijven die hun dividend jaar na jaar weten te verhogen is dividend aristocraten. Er zijn beleggingsfondsen en trackers die alleen in deze aandelen beleggen. Ik vind dat dit een beleggingsstrategie is waarvan elke belegger zich af moet vragen of het in de eigen strategie past.

Bonusdividend

Maar, ik ga niet op zoek naar een stabiel dividendrendement. Ik ga op zoek naar een hoog dividendrendement. Daarbij wil ik aandelen uitsluiten die een bonusdividend uitbetalen. ASMI heeft dit vorig jaar bijvoorbeeld gedaan. ASMI keerde in een keer € 4,75 per aandeel uit. De koers sloot de dag voordat het aandeel ex-dividend ging € 27,95. Het dividendrendement bedroeg dus 16,99%. In de komende jaren wordt er slechts een dividend van € 0,50 á € 0,60 per aandeel verwacht.

REIT

Deze afkorting staat voor: Real Estate Investment Trust. Deze beleggingscategorie zijn dus bedrijven die beleggen in vastgoed. In Nederland is er een vergelijkbare fiscale constructie Nederlandse Vastgoedfondsen. Deze fondsen zijn bij wet verplicht om een groot gedeelte van hun winst uit te keren aan beleggers. Dit kunnen ze belastingvrij doen. Vandaar dat de aandelen van deze bedrijven een hoog dividendrendement op leveren. En dat kan soms een dividendrendement van boven de 10% per jaar opleveren.

New York Mortgage Trust

Dit is een beleggingsfonds dat belegt in hypotheekleningen en andere vastgoedleningen. In de komende jaren wordt er een dividend verwacht van tussen $ 1,08 en 1,10. Het dividendrendement ligt bij de huidige koers boven de 13%.

New York Mortgage Trust

Ik vind het niet zo´n probleem dat de koers de afgelopen jaren per saldo gelijk is gebleven. Als een aandeel een dividendrendement van meer dan 10% heeft dan hoeft de koers niet te stijgen voor een goed rendement. Beleggers moeten wel aandacht hebben voor de linkerkant van de grafiek. Toen de huizencrisis in de VS op het hoogtepunt was stond New York Mortgage trust op $ 1,50! Maar, de koers in voor mij van minder belang, het gaat om het dividend! Conclusie Ik heb een redelijk willekeurige REIT genomen New York Mortgage Trust. Voor iedereen die, net als ik geloofd dat de vastgoedcrisis in de VS over is, kan rustig in een REIT met een hoog dividendrendement beleggen. Als er weer een crisis uitbreekt, dan zijn deze fondsen uiteraard zeer gevoelig. Koersdalingen van 50%-80% zijn niet ongewoon. Dat risico neem ik voor lief. Ik koop het aandeel.

Bronnen:

http://en.wikipedia.org/wiki/REIT

http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie/117002/REITs-aangeraden-voor-spreiding.aspx

 http://www.marketwatch.com/story/yields-falling-these-reits-dividends-pay-up-to-19-2014-05-30?pagenumber=1

http://www.4-traders.com/NEW-YORK-MORTGAGE-TRUST-I-3081571/financials/

Tip (22 mei): Callspread Apple

Soms moet je het niet moeilijker maken dan het is. Na de beter dan verwachtte kwartaalcijfers steeg Apple in een paar dagen tijd zo'n 15%. Daarna zette de opgaande trend door. In mei werd het niveau van $ 600 voor het eerst sinds 2012 doorbroken. Van een verdere stijging wil ik op een goedkope manier profiteren.

Dit doe dit keer niet door aandelen te kopen, maar door het opzetten van een callspread. Ik koop 2 calls AAPL JUN 360 en verkoop 2 calls AAPL JUN 370 voor $ 8,95. Mijn investering bedraagt slechts $ 895 x 2 + $ 4,8 (kosten) = $ 1799,60. De maximaal opbrengst is $ 2000 (het verschil tussen de uitoefenprijzen x het aantal opties). Maximale winst $ 200,40 (11,14%). De stoploss stel ik in iets onder de steun die ligt bij de voormalige top van december $ 575. Het stoplossniveau ligt bij $ 570 punten.

Gratis tips aanvragen

Vul hieronder uw emailadres in om gratis tips te kunnen ontvangen, u kunt zich hieronder ook weer eenvoudig afmelden.

Email-adres:
Gratis tips:

Succesvolle tips

- Put dow uitgestopt op 2, verlies 1,81%.
De callspread tip van Apple is gesloten met 11% winst.
- Enige tijd geleden plaatste wij een tip over Delta Airlines. Met deze tip had u 11% rendement kunnen maken!